1 Kasım 2011 Salı

Herşeye rağmen ‘Neyse’




İlk albümleri Babajim Records tarafından yayınlanan Neyse, farklı tarzı ve özgün duruşuyla ses getirecek.

Selim Kırılmaz ve Deniz Ünlü yanlarına Climb ve Hücum Kedi’den Melih Balta’yı da alarak; aklı başında sözleri, heyecan yaratan müzikleriyle harmanlayıp güzel şarkılar yaptı. Ortaya Neyse’nin grupla  aynı ismi taşıyan ilk albümleri çıktı. Başarılı şarkıların yanında iyi bir sahne performansı izlemek isteyenler için Neyse iyi bir fırsat olacak. Gözünüz bu adamlarda olsun ;)


-Hikaye nasıl başladı?
Deniz: Yeşilköy’den mahalle arkadaşıyız ve yavaş yavaş rock müziği ilgi duyduğumuz dönemlerdi… Bir de lise grupları çok meşhurdu. Biz de bu akıma dahil olduk ve kimin hangi enstrümanı çalacağına karar verdik ve evin garajında çalmaya başladık.
Selim: 2003’te mekanlarda çalmaya başlayacağımız dönemde grubu bir isim bulmamız gerekiyordu, adını Neyse koyduk ve yola devam ettik.

-Sanırım grupta bazı değişiklikler oldu ama…
Selim: 2009 ve 2010 basçımız ve gitaristimiz değişti. Geçen yaz da Melih grubu dahil oldu ve son halimizi aldık.

-Biraz da albüm sürecinden bahsedelim…
Deniz: Biz yıllardır şarkı yapıyoruz aslında. 2005’ten beri yapmış olduğumuz şarkıları topladık.
Melih: Haziran sonundan beri stüdyodayız, toplamda 5 aylık yoğun bir süreçten sonra albümü hazırladık.

-Be The Band’de birinci oldunuz. Yarışma hayatınızda nelerdi değiştirdi ya da bir şey değiştirdi mi?
Melih: Yarışmanın bize kattığı en büyük şey Babajım… Bu yarışma olmasa da biz müziğie devam edecektik ama yarışmadan sonra herşey daha hızlı gelişti. Süreç hızlanmış oldu. Şu ana kadar ki süreçten oldukça memnunuz.

-İlk klibi Hokkabaz’a çektiniz. Klibin bir hikayesi var mı, anlattığınız şey nedir?
Melih: Şarkının yazarı değilim ama sözleri anlamaya çalışan biri olarak yorum yaptığım zaman bir soyutlamalar üzerine kurulu olduğunu söyleyebilirim. Anlatmaya çalıştığı çok fazla şey var; sinir, öfke, sevgi gibi… Bunları direkt değil en direkt olarak anlatmak gibi bir derdi var. Klip her seyredildiğinde sözlerle birlikte ele alındığında her seferinde farklı bir şey ifade ediyor gibi geliyor bana.

-Albümde müziğin yanında sözler de çok ön planda. Etkilendiğin isimler var mı?
Selim: Bu bir süreç işi aslında. Şarkı sözü yazdığım dönemde direkt etkilendiğim şunlar var diyemem ama kişisel gelişimimi destekleyen, çok severek okuduğum isimler var tabi ki; Orhan Veli, Özdemir Asaf, Karl Marx ilk aklıma gelen isimler.

-Üç kişilik bir grup olmak zor mu kolay mı?
Selim: Biz illa ki üç kişi olalım diye yola çıkmadık aslında. Sadece şu an yakaladığımız elektriği yakalayabilmiş bir üç kişi mevcut. Yoksa yarın öbür gün dört kişi de olabilirz beş de. Grupta olması gereken yerleri doldurduğumuzu ve bunun yeterli olduğunu düşünüyoruz.

-Türk müzik piyasasının biraz kaygan bir zemini var. Yeni albüm çıkarmış bir grup olarak bundan sonrasının nasıl devam edeceğini düşünüyorsunuz?
Deniz: Yaptığımız müziği geliştirmeye odaklanacağız. Yapacağımız her albümün bir öncekinden daha iyi olması için çalışacağız. Piyasaya değil kendi müziğimize odaklanarak yola devam edeceğiz.

-Dinlemekten keyif aldığınız isimler kimler?
Selim: Tool, A Perfect Circle, Muse, Pearl Jam, Deftones’u sayabiliriz.
Melih: Ortak beslendiğimiz nokta grunge müzik aslında. Ama şunu da söylemek lazım; bu ülkede icra edilen birçok müziği de dinliyoruz. Orhan Gencebay’da vardır bambaşka bir isim de… Sadece batı kökenli müzik dinliyoruz, diğerlerine sırtımızı dönmüş durumdayız gibi bir şey söylememiz mümkün değil.

-Albümün ilk konseri ne zaman?
Deniz: 21 Kasım’da Babylon’da albüm lansman konserimiz olacak. Şarkıları sevmiş beğenmiş, enerjik bir performans izlemek isyeten herkesi bekliyoruz.

*Bu röportaj Blue Jean dergisi Kasım 2011 sayısında yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder